Sefii SRI si SIE vor fi numiti de Parlament

de G.I.     HotNews.ro
Vineri, 21 iulie 2006, 0:00


Potrivit legilor privind organizarea si functionarea SRI si SIE, numirea sefilor acestor institutii, se face de catre Parlamentul Romaniei, la propunerea Presedintelui.

Conform articolului 23 din legea 14/1992, Serviciul Roman de Informatii este condus de un director, cu rang de ministru, numit de cele doua Camere ale Parlamentului reunite in sedinta comuna.

Numirea in functie se va face dupa audierea celui propus de catre comisia insarcinata sa exercite controlul parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii, care va prezenta un raport in fata celor doua Camere ale Parlamentului.

La numirea in functie, directorul SRI trebuie sa depuna in fata Parlamentului juramantul.

Potrivit articolului 6 din legea 1/1998 conducerea SIE este asigurata de catre un director, cu rang de ministru. Acesta este propus de Presedintele Romaniei si numit de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii(CSAT).

De asemenea si seful SIE trebuie sa depuna juramantul in fata Presedintelui Romaniei.

Chiar daca aceasta legea 1/1998 nu specifica clar, Parlamentului Romaniei ii revine responsabilitatea de numire in functie a sefului SIE.


56 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi