Saptamana se incheie cu o sedinta de stagnare, ca tendinta generala. O sedinta destul de linistita ce confirma vara ca un sezon de liniste pe piata bursiera. Lichiditatea a fost la media ultimei perioade, cu un rulaj ce s-a apropiat de 29 milioane RON, in timp ce indicii au incheiat la valori destul de apropiate fata de cele de ieri, singurul pe crestere fiind BET-FI (+0,4%).

In general au lipsit evolutiile spectaculoase, variatii mai mari aparand la emitenti din al doilea esalon al pietei.

Insa sedinta nu a fost lipsita de surprize, cea mai surprinzatoare miscare fiind acel val de vanzari la Banca Transilvania (TLV) de la jumatatea sedintei, o serie de vanzari de cate un milion de actiuni intr-un interval nu mai mare de un minut, ce a dus cursul pana la minimul de 1,05 RON/actiune.

Ulterior piata s-a linistit, doar la final au mai fost cateva tranzactii mai mari, iar inchiderea gasea titlurile TLV la un curs de 1,07 RON/actiune (-2,7%).

Cu un rulaj de 7,5 milioane RON, TLV a fost cel mai tranzactionat titlu al zilei. In rest, sectorul bancar a stat in umbra astazi, BRD si BCC mai mult au stagnat, inchizand la fel ca in sedinta anterioara.

De la categoria a doua cel mai tranzactionat emitent a fost Rompetrol Rafinare (RRC). Cu cateva tranzactii mai mari in special in a doua parte a sedintei, la RRC s-au acumulat astazi peste 35 milioane actiuni transferate. In primele minute ale sedintei, cursul a fost ceva mai volatil, a deschis pe scadere, dupa care a urcat rapid in maximul de 0,0814 RON.

Pana la final sedintei n-au mai fost nici aici miscari importante de curs, RRC incheind sedinta la 0,0810 RON/actiune (+0,9%). La acest pret inregistreaza o crestere de 9,2% pe intreaga saptamana.

La Siretul Pascani (SRT) au fost si astazi cumparatori importanti (sau poate un singur cumparator), de data asta in prima ora a sedintei. Ordine mai mari de cumparare au dus rapid cursul pana la maximul de 0,0758 RON/actiune.

Odata realizate acele achizitii, SRT a fost lasat in voia pietei si, ca o actiune cu lichiditate redusa, cursul nu a rezistat la acel maxim. Inchiderea a avut loc la 0,0707 RON/actiune (+4,7%), unde SRT inregistreaza o crestere de 13,9% fata de saptamana trecuta.

Titlurile SIF au avut astazi un moment de repaus, doar la deschidere au fost cateva miscari de curs, dupa care cotatiile s-au stabilizat in jurul valorilor de ieri.

Cel mai tranzactionat a fost, la fel ca in intreaga saptamana, SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de 6,4 milioane RON, in conditiile in care cursul a inchis cu un pas de cotare mai sus fata de sedinta anterioara, la 2,3 RON/actiune (+0,4%).

In ceea ce priveste evolutia cursului pe toata saptamana, se detaseaza SIF Banat-Crisana (SIF1), cu o crestere de 6,3% la 2,2 RON/actiune.