Medicul Tanasescu, cel care l-a tratat pe Omar Hayssam a declarat in exclusivitate pentru Antena 3 ca adeverinta pe care a semnat-o el nu-l putea elibera din puscarie. Adeverinta a avut insa la baza raportul medicului oncolog.

Medicul a incercat sa arunce vina pe una din asistentele sale, Mariana Vidroi, care i-ar fi inmanat lui Hayssam adeverinta fara stirea lui.

Intervenita telefonic in direct la Antena 3, asistenta a negat categoric cele afirmate de Tanasescu, spunand ca acesta i-a inmanat o adverinta in alb cu parafa spitalului penitenciarului cerandu-i sa o completeze.

"Completarea adeverintei s-a facut dupa cele dictate de medicului Tanasescu, acesta a pus parafa si i-a inmanat-o personal detinutului Omar Hayssam", a declarat asistenta Mariana Vidroi.

Directorul adjunct al Penitenciarului Rahova, Marius Stef, a anuntat vineri ca medicul inchisorii, doctorul Tanasescu, este cercetat de comisia de disciplina a Penitenciarului pentru o adeverinta medicala pe care i-a dat-o lui Omar Hayssam in aprilie si care i-a folosit in instanta, pentru a obtine eliberarea.

Doctorul Tanasescu este insa in concediu medical de doua luni, asa ca nu poate fi investigat.