Un medic si un cetatean roman, posibili complici la fuga din tara a lui Hayssam, scrie Gandul. Sursele Jurnalului National indica ca Hayssam a fugit prin portul Midia cu nava siriana Mahmoud 4. Hayssam nu are cancer si starea sanatati sale este stabila, scrie EvZ. Omar Hayssam, pionul serviciilor secrete, titreaza Adevarul. Cei de la Cotidianul gasesc sase responsabili pentru disparitia sirianului, sefi ai tot atitor institutii.

Un medic si un cetatean roman, posibili complici la fuga din tara a lui Hayssam

de Liliana RUSE, Razvan POPA (Gandul)

„Sunt sanse ca Omar Hayssam sa fi iesit din tara”, a declarat, ieri, ministrul de Interne Vasile Blaga, dupa ceremonia de absolvire a noii promotii de la Academia de Politie. Intrebat despre informatiile privind faptul ca Hayssam ar fi plecat cu un medic, Vasile Blaga a raspuns: „Nu numai cu un medic, ci si cu un cetatean roman”.

Cand jurnalistii au insistat sa afle daca politia a identificat complicii, ministrul a spus: „Noi presupunem”.

Integral in Gandul

Hayssam a fugit printre berbecuti

de Gabi Golea (Jurnalul National)

Potrivit unor surse confidentiale, Omar Hayssam a plecat din Romania la bordul unui vas specializat in transportul de berbecuti. Imbarcarea a avut loc miercuri, 12 iulie, din portul Midia, de unde se fac in mod curent exporturile de animale vii. Este surprinzator ca acest obiectiv portuar - care deschide calea spre Orientul Mijlociu - nu a fost supravegheat in mod prioritar.

Integral in Jurnalul National

A disparut si cancerul lui Hayssam

de Geta Roman (EvZ)

Ultima investigatie medicala facuta luna trecuta lui Omar Hayssam la Spitalul Floreasca arata ca organismul acestuia nu este afectat de metastaze, asa cum sustinusera avocatii sirianului.

In plus, medicii specializati in chimioterapie de la Institutul Oncologic Bucuresti afirma ca, din punctul lor de vedere, starea de sanatate a lui Hayssam este stabilizata.

Pe de alta parte, arata specialistii, cancerul la colon raspunde foarte bine la tratament, rata de supravietuire, la cinci ani de la depistare, fiind de 50%.

Operat de doua ori

La sfarsitul lunii trecute, Omar Hayssam a fost supus unui interventii chirurgicale de medicul Mircea Beuran, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Operatia a avut „scop diagnostic”, medicii recoltand o biopsie. „A stat internat in spital cinci zile. In cursul investigatiei, s-a prelevat tesut dintr-unul dintre ganglionii pe care pacientul ii avea, dintr-o zona cu particularitati dubioase.

Decizia de a lua o biopsie din acel ganglion s-a facut la recomandarea membrilor comisiei medicale, care l-au examinat in prealabil”, ne-a declarat Beuran.

Rezultatul biopsiei arata ca zona din care s-a prelevat tesut nu este afectata de cancer, mai afirma medicul.

Integral in EvZ.

Vinovatii de fuga lui Hayssam

de Cristian Stanescu, Georgeta Ghidovat (Cotidianul)

Sase responsabili pentru disparitia sirianului, sefi ai tot atitor institutii. Presedintele Traian Basescu, fostul procuror general Ilie Botos, ministrul de Interne, Vasile Blaga, si fostii sefi ai SRI, SIE si ai serviciului secret al MAI, respectiv Timofte, Fulga si Ardelean.

Ultimii nu l-au monitorizat pe Hayssam, Blaga raspunde pentru frontierele slabe si pentru esecul polit istilor, iar Botos a platit pentru subordonatul sau, procurorul de caz. Principalul responsabil de situatia creata este insusi presedintele Traian Basescu, ca sef al Comunitatii Nationale de Informatii, ca si coordonator al tuturor serviciilor secrete.

Integral in Cotidianul.