Consiliului Suprem de Aparare a Tarii dezbate, luni, numirea noilor directori ai SRI si SIE, dupa ce fostii sefi au demisionat din cauza disparitiei lui Omar Hayssam.

PE de alta parte, seful demisionar al SRI, Radu Timofte, va fi audiat, tot luni, la comisia parlamentara pentru controlului SRI unde va trebui sa prezinte parlamentarilor motivele demisiei sale. De asemenea, Virgil Ardelean, demisionar din fruntea Directiei Generale de Informatii a Ministerului de Interne va fi audiat de membrii Comisiei de Aparare din Senat.

Pana atunci, Presedintia a anuntat ca Mihai Florian Coldea este directorul interimar al SRI iar conducerea SIE va fi asigurata, deocamdata, de directorul adjunct, general-maior Silviu Predoiu.

Presedintele Traian Basescu va transmite Parlamentului propunerile pentru numirea in functie a noilor directori ai serviciilor de informatii.

Parlamentul va fi convocat in sesiune de urgenta, pentru ca interimatul celor doua servicii nu trebuie sa depaseasca 30 de zile.

Sefii de pana acum ai serviciilor secrete, Radu Timofte si Gheorghe Fulga precum si cel al serviciului de informatii de la Ministerul de Interne, Virgil Ardelean, au demisionat, joi, din cauza disparitiei lui Omar Hayssam.