PNL si PD isi disputa posturile ramase vacante dupa demisia sefilor de servicii secrete. PD mai cu perdea, ca sa nu se calce pe picioare cu seful statului. Si unii si altii spun ca sefii serviciilor trebuie sa fie profesionisti inainte de toate. La randul sau, liderul conservator, Dan Voiculescu, a declarat ca experienta este cea care trebuie sa primeze in desemnarea noilor directori.

Imediat dupa demisiile celor trei sefi ai serviciilor speciale, partidele au inceput sa caute oamenii cei mai potriviti pentru aceste posturi. Surse din randul democratilor declarau ca PD s-ar fi gandit la Claudiu Saftoiu, Mihai Stanisoara sau Sorin Frunzaverde pentru nominalizarea la sefia SIE sau SRI.

Duminica, vicepresedintele PD, Cezar Preda, a anuntat ca PD nu a avut, nu are si nu va avea propuneri pentru functiile de conducere in cadrul serviciilor secrete. Preda spune ca aceste propuneri apartin din punct de vedere constitutional, presedintelui tarii si Parlamentului.

Liberalii nu se feresc si spun ca ei au propuneri pentru cele trei posturi ramase libere inca de acum un an, dar au stabilit si un set de criterii pe care fiecare nominalizat ar trebui sa le indeplineasca, criterii pe care le-a amintit purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu.

Democratul Cezar Preda nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Eugen Nicolaescu reamintind de lupta pentru ciolan. „Imi pare mai mult o lupta dupa ciolan decat a interes national pentru populatie si pentru programul de guvernare. Nu poate un partid politic sa-si faca un program si un proiect pe seama serviciilor secrete.

As vrea sa cred ca nu este un interes pe zone de putere, ci mai degraba o noua incercare de a-l ataca din nou pe presedintele Basescu”, a spus Preda.

Presedintele conservatorilor, Dan Voiculescu, a declarat ca formatiunea pe care o conduce va sustine numai oameni profesionisti si cu experienta indelungata in domeniu. Voiculescu spune ca varsta si politicul nu au importanta in acest caz, ci numai experienta.