Campania de deconspirare a turnatorilor din presa, initiata de Civic Media si sustinuta puternic de Ziua, a facut prima victima. Carol Sebastian, voce de prima marime a presei, a recunoscut colaborarea cu Securitatea si a plecat din TVR.

Desi primita cu retinere de breasla, vestea a fost un soc pentru multi ziaristi. Se pune acum intrebarea cine NU a colaborat? Operatiunea de asanare a presei este vazuta insa de multi analisti ai fenomenului ca o incercare de abatere a atentiei CNSAS si a publicului de la alte prioritati reale.

Mircea Dinescu sustine chiar ca aceasta frenezie a deconspirarii ziaristilor-turnatori are scopul de a deturna interesul de la politicienii cu dosar. Greu de spus unde este adevarul, dar un lucru e cert: vor fi deconspirati turnatorii din presa, dar nu ofiterii activi.

Un alt cutremur, de intensitate ceva mai mica insa, are loc in trustul Intact. Razboiul mocnit dintre diversele factiuni (Antena 1, Antena 3, Jurnalul National) a izbucnit saptamina trecuta, cind Marius Tuca a fost pus la punct de patroana Camelia Voiculescu, intr-o demonstratie de forta fara precedent.

Dar razboiul este unul de uzura, si va veni probabil un moment in care prima batalie va fi data uitarii.