Procurorul Corina Gherghisan - cunoscut pentru implicarea in scandalul “Cocaina pentru VIP-uri” - si-a dat acordul pentru ca sirianul Zaher Iskandarani sa paraseasca tara, pe data de 19 iulie. Motivul: sotia lui Zaher trebuie sa urmeze un tratament medical in Elvetia.

Acordul procurorului a venit la numai cateva ore dupa ce instanta a decis rearestarea lui Omar Hayssam si dupa ce se constatase ca sirianul a disparut.

Intr-un comunicat de presa remis sambata de catre IGPR se arata urmatoarele: “Din verificarile efectuate, rezulta faptul ca Zaher Iskandarani a parasit teritoriul Romaniei la data de 19 iulie 2006, prin Aeroportul Timisoara, folosind cursa Aeriana AUA 650, impreuna cu fiul sau, Rami Iskandarani si cu sotia sa, Pomana Camelia”.

Conform Politiei, subcomisarul Marcu Ciprian, din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Timisoara, a luat legatura la orele 15.30 cu procurorul Corina Gherghisan din cadrul DIICOT, care a decis ca Iskandarani poate parasi tara.

“Avand in vedere hotararea punerii in libertate de catre instanta, cat si decizia procurorului, lui Zaher Iskandarani i s-a permis iesirea din tara, neexistand la dispozitia structurilor M.A.I. nici o posibilitate legala de a i se restrange dreptul la libera circulatie” - sustine IGPR.

Articol integral in Gandul