Proiectul 'Rosia Montana' este supus dezbaterii publice

de     HotNews.ro
Luni, 24 iulie 2006, 0:00


Proiectul ‘Rosia Montana’ va intra in dezbatere publica in perioada 24.07.2006 - 25.08.2006, in 14 orase diferite, de pe teritoriul Romanie, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Totodata, vor avea loc dezbateri publice asupra acestui proiect si pe teritoriul Ungariei.

In acest moment, raportul la studiul de evaluare a impactului asupra mediului se supune dezbaterilor publice, al caror calendar a fost stabilit de catre MMGA, de comun acord cu titularul proiectului, in conformitate cu prevederile Ordinului MAPM 860/2002 privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului si de emitere a acordului de mediu.

Publicul poate consulta raportul la studiul de evaluare a impactului asupra mediului pe pagina web a MMGA (in romana si engleza), a titularului de proiect, a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, a ARPM Sibiu, ARPM Cluj, APM Alba, APM Hunedoara si APM Arad, dar acest raport este la dispozitia publicului si la Primaria Bucuresti, Biblioteca ASE, Biblioteca Academiei, Biblioteca Centrala Universitara, precum si la Biblioteca Nationala.

Potivit sursei citate, observatiile si comentariile publicului se primesc pana la data de 25 august 2006, la sediul MMGA, dupa care ministerul, in baza rezultatelor dezbaterilor publice, va evalua propunerile/comentariile motivate ale publicului si va solicita titularului completarea raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului cu o anexa, care va contine solutii de rezolvare a problemelor semnalate;

In final, dupa examinarea raportului la studiul de evaluare a impactului asupra mediului, a concluziilor CAT-ului si a raspunsurilor titularului la propunerile sau comentariile motivate ale publicului, MMGA va lua decizia privind emiterea/ respingerea acordului de mediu.

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) informeaza ca procedura de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana se desfasoara in conformitate cu legislatia romana, care transpune integral prevederile Directivei 85/337/CEE, modificata prin Directiva 97/11/CE (Directiva EIA).

Aceasta presupune, pentru proiectele care au potential impact semnificativ asupra mediului, urmatoarele actiuni:
- depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu;
- stabilirea domeniului evaluarii - se realizeaza cu consultarea autoritatilor reprezentate in Colectivul de Analiza Tehnica la nivel central si se elaboreaza un indrumar privind cerintele necesare a fi tratate in raportul la studiul de evaluare al impactului asupra mediului;
- participarea publicului la procedura de evaluare a impactului asupra mediului;
- analizarea calitatii Raportului la studiul de evaluare al impactului asupra mediului - in cadrul Colectivului de Analiza Tehnica la nivel central;
- emiterea sau respingerea motivata a acordului de mediu pentru proiectul supus procedurii.


28 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă