Miss Puerto Rico, Zuleyka Rivera Mendoza, in varsta de 18 ani a fost desemnata duminica seara Miss Univers. Urmatoarele clasate au fost : Kurara Chibana (Japonia), Lauriane Gillieron (Elvetia), Lourdes Arevalos (Paraguay) si Tara Conner (SUA).

Potrivit www.examiner.com, Zuleyka Rivera Mendoza a avut cateva probleme dupa ce i-a fost incredintata coroana, aceasta lesinand in cadrul unei conferinte de presa. Purtatorul de cuvant al Miss Univers, Esther Swan, a declarat ca Zuleyka si-a revenit repede, dupa ce a consumat lichid.

Aceasta stare a survenit datorita faptului ca Rivera a stat mult timp in lumina si caldura date de reflectoare.

Primele declaratii ale Zuleykai, dupa ce a fost numita Miss Univers, au fost: “Intotdeauna au avut incredere in mine, dar nu stiam ca voi castiga.”

Castigatoarea, care este din Salinas, a declarat ca va continua sa educe si sa invete oamenii cum sa lupte impotriva HIV si SIDA. “Vreau sa le spun oamenilor ca mereu exista probleme in viata, dar sunt si posibilitati de a imbunatati lucrurile.”

In scurta sa biografie Rivera a explicat ce o diferentiaza de celelalte participante. “Mi-au spus atat agentia de modeling, cat si prietenii, ca fizicul meu exprima toate trasaturile specifice femeii latino.”

Miss Univers va calatori timp de un an in intreaga lume pentru a face opere de caritate, toate acestea fiind realizate cu ajutorul unor sponsorizari.

Foto:examiner.com

Castigatoarea de anul trecut, Natalie Glebova (Canada) i-a oferit lui Rivera o coroana presarata cu perle si diamante, estimata la valoarea de 250 de mii de dolari.

Glebova a declarat: “Anul in care am fost Miss Univers a insemnat enorm pentru mine. Am calatorit in intreaga lume pentru a ajuta diferite organizatii HIV/SIDA, pentru a promova educatia, cercetarea si legislatia si am ramas cu sentimentul ca am reusit cu adevarat sa ajut si sa influentez oamenii.”