Lichiditate foarte scazuta la Bursa

de     PrimeTransaction
Luni, 24 iulie 2006, 0:00


Astazi a fost liniste totala la bursa, o sedinta tipica de vara, cu lichiditate redusa si modificari de mica amploare la nivelul indicilor bursieri. Au fost putini investitori activi in piata, astfel incat, cu putine exceptii, titlurile mai lichide n-au suferit schimbari majore la nivelul cotatiilor si au avut volume mici de tranzactionare.

In total s-au rulat circa 15,5 milioane RON, iar indicii au incheiat aproape de valorile de vineri.

Una din exceptiile amintite este Rompetrol Rafinare (RRC), emitent pentru care jumatatea sedintei a fost un punct de cotitura. Dupa o prestatie modesta, atunci a avut loc o schimbare brusca de tendinta, iar cursul a inceput sa urce din ce in ce mai mult.

Spre final au inceput sa urce si volumele de tranzactionare, ajungand la ordinul milioanelor de actiuni, iar cursul a reusit sa inchida la un nivel maxim, de 0,0835 RON/actiune (+3,1%). Ultima luna a fost cu siguranta luna titlurilor RRC, dupa o prestatie modesta de la inceputul anului cursul a castigat in aceasta perioada, cu tot cu evolutia de astazi, circa 24,6%.

Nu este si cazul Petrom Bucuresti (SNP) acesta. De la inceputul lunii iunie cursul SNP s-a plafonat intre un minim de 0,5050 RON si un maxim de 0,5400 RON/actiune si, exceptand cateva sedinte, pe volume modeste. Astazi SNP a scazut in cea de-a doua parte a sedintei pana la un minim de 0,51 RON, inchizand la 0,5150 RON/actiune.

Pare lipsit de forta in acest moment SNP, in ultimul timp nu apare o cerere serioasa care sa sacoata cursul din tunelul sau, iar astazi in piata au dominat mai mult vanzatorii.

Printre societatile cu cea mai mare valoare tranzactionata se regaseste astazi Flamingo Bucuresti (FLA), chiar cu un rulaj mai mare decat al titlurilor bancare, de 1,09 milioane RON. Asta datorita unui transfer mai mare din a doua parte a sedintei, de 3 milioane actiuni. Acest lucru a dus si la o crestere brusca a cursului, la 0,3640 RON/actiune (+2,8%).

In ultima perioada s-au tot efectuat tranzactii mari cu actiuni Flamingo, printre vanzatori numarandu-se salariati ai societatii, iar unul din marii cumparatori a fost fondul de investitii QVT Fund.

Titlurile bancare nu s-au prea miscat astazi, au fost volume foarte mici si o tendinta generala de echilibrare a cotatiilor. Banca Transilvania (TLV) a avut un moment de crestere pana la un maxim de 1,09 RON/actiune, inchizand la fel ca vineri, la 1,07 RON, in timp ce BRD-GSG (BRD) aproape ca nu s-a modificat din pretul de 16,4 RON, unde a inchis si in sedinta precedenta.

Titlurile SIF au incercat spre jumatatea sedintei o tenta de crestere, insa la final toate erau la preturi inferioare celor de vineri. Procentual, cea mai mare scadere o inregistreaza SIF Moldova (SIF2), la 1,83 RON/actiune (-1,1%), totodata cel mai tranzactionat titlu din piata, cu un volum valoric de 4,3 milioane RON.


30 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version