Sportul Studentesc mai are o sansa pentru a juca in Liga 1. Astazi, clubul din Regie a depus o cerere pentru a reprimi licenta care ii fusese retrasa vineri, din cauza datoriilor la bugetul de stat. Memoriul clubului Sportul va fi discutat marti in comitetul executiv al FRF, iar miercuri se asteapta o decizie...

Conform unor oficiali din cadrul Sistemului National de Licentiere, Sportul a acumulat o datorie de peste 1 milion de RON, pe anul 2005. Directorul coordonator al acestui organism, Florin Prunea a adaugat ca in cartile de munca ale jucatorilor de la Sportul nu s-a operat de ani buni nicio modificare.

Patronul clubului Vasile Siman sustine ca in aceeasi situatie se afla si alte cluburi din prima liga, numai ca acestea au "scapat" de datorii prin infiintarea unor societati noi care au preluat tot ceea ce insemna clubul de fotbal, mai putin darile catre stat...

Luni, Vasile Siman a depus o cerere de returnare a licentei.

"O comisie de licentiere nu poate decide retrogradarea unei echipe! Inca nu ni s-a comunicat fundamentarea deciziei. In functie de ea, ne vom pregati apararea..."

Vasile Siman, patron Sportul Studentesc

In urma cu citiva ani, Sportul a retrogradat in divizia B, din cauza patronului Siman care refuzase sa plateasca Stelei indemnizatia de formare a fundasului Maxim, iar Liga a dat echipei din Regie meci pierdut la "masa verde" disputa cu FCM Bacau.

"I-am propus lui Siman sa plateasca datoriile prin suma care i se cuvine din drepturile de televizare. Pentru locul 4 pe care l-a obtinut editia trecuta, are dreptul la 600 de mii de euro... A refuzat si cred ca Sportul nu are nicio sansa sa joace in noul campionat. Va fi in liga a doua."

Dumitru Dragomir, presedinte LPF, dupa Adunarea Generala de luni.

Interesanta este insa situatia prin care Sportul a putut depune solicitarea de returnare a licentei. Decizia de vineri, cind o pierduse, fusese pronuntata de o comisie de apel, ceea ce transforma hotarirea intr-una "irevocabila si definitiva", cum aparea si in textul oficial.

Presedintele FRF, Mircea Sandu a explicat luni ca solicitarea este acceptata de un anumit capitol din Manualul de Licentiere. Sandu a fost prezent la Adunarea Generala a Ligii Profesioniste, unde in mod normal nu are ce sa caute: "Am fost acolo pentru a informa cluburile asupra unor decizii pe care Federatia le-a luat in comitetul de la Constanta."