Productia Colin McRae: DIRT, continuarea next-gen a seriei Colin McRae Rally, care a inregistrat pana in prezent vanzari de peste 8 milioane de unitati in intreaga lume a fost anuntata de Codemasters. O editie speciala a jocului va fi lansata si pe telefoanele mobile de catre Codemasters Mobile.

Colin McRae: DIRT isi propune sa fie cea mai diversificata si uimitoare

experienta de curse off-road, iar "alergarea" pe trasee dificile va

depasi tot ce a fost creat pana acum in domeniu. Jucatorii vor avea

posibilitatea sa concureze cu masini de 850 bhp, sa faca derapaje controlate in conditii dificile de traseu si sa ia parte la curse Hill Climb pe margini periculoase. Toti cei 20 de kilometri ai faimosului Pikes Peak International sunt inclusi in joc, cu peste 150 de curbe periculoase de negociat prin Muntii Stancosi din Colorado.

In plus, in Colin McRae: DIRT se va putea concura in curse cu 4x4-uri

super puternice si camioane in stil Dakar pe cel mai dur teren desertic, in competitii Rally Raid. Mai mult, vor exista evenimente Rally Cross, cu treceri de la off-road la piatra cubica si asfalt, unde lupta pentru un loc cat mai bun este stransa si extrem de rapida, iar coliziunile cu ceilalti concurenti sunt practic inevitabile.

Colin McRae: DIRT va oferi si moduri de joc dedicate campionatelor de raliu european, international si global, cu masini de raliu 2WD, 4WD, clasice si RWD.

Controlul bolizilor si sistemul de simulare a fizicii, precum si damage

model-ul implementat vor asigura o experienta extrem de reala, iar

jucatorul literalmente va simti fiecare piatra de pe traseu, va ridica nori de praf pe traseu si va putea "demola" o multime de elemente de decor.

Colin McRae: DIRT va fi lansat in 2007 simultan pe PC, PlayStation 3 si Xbox 360.