Kaufland va deschide joi, 27 iulie 2006, cel de-al 11 hypermarket din Romania, la Satu Mare, investitia fiind de aproximativ 8,5 milioane euro, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Magazinul, cu o suprafata de 6000 de metri patrati si parcarea care are o capacitate de 284 de locuri au fost ridicate pe un teren de 20.500 de metri patrati.

Kaufland a deschis saptamana trecuta la Hunedoara cel de-al zecelea magazin din Romania, valoarea investitiei fiind de circa 7,5 milioane euro.

Kaufland a intrat pe piata romaneasca in luna octombrie a anului trecut, prin deschiderea primului hipermarket in Bucuresti, in zona Bucur Obor. Retailerul german s-a extins apoi in alte orase precum Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj si Hunedoara, pana in prezent, investitiile pe piata romaneasca totalizand aproximativ 200 milioane euro.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 166.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de Euro. Concernul Kaufland este reprezentat de peste 730 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania.

In luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.