Marti seara a fost anuntat rezultatul apelului formulat de Juventus, Fiorentina, Lazio si AC Milan in cazul meciurilor trucate din campionatul italian. Pedepsele au fost micsorate fata de cele anuntate initial.

Juventus a ramas singura echipa retrogradata in Serie B, insa penalizarea a fost redusa la 17 de puncte, de la 30, cat se anuntase initial. Plus trei etape de suspendare a terenului propriu.

Tribunalul a mentinut decizia de a retrage titlurile lui Juventus din sezoanele 2004/2005 si 2005/2006. Luciano Moggi, cel de la care a pornit scandalul, a ramas suspendat 5 ani din fotbal.

Juventus a anuntat ca va face din nou apel, considerand decizia "incredibila".

Fiorentina lui Mutu si Lobont a reintrat in Serie A si a fost penalizata cu 19 puncte. Plus trei etape de suspendare a terenului propriu. Initial Fioretina fusese retrogradata in Serie B si primise 12 puncte de penalizare.

Lazio a fost penalizata cu 11 puncte, dar reprimita in Serie A. Plus trei etape de suspendare a terenului propriu. Initial Lazio fusese retrogradata in Serie B si primise 11 puncte de penalizare

AC Milan a fost penalizata cu 8 puncte si i-a fost acordat dreptul sa joace in Liga Campionilor, dar cu o etapa de suspendare a terenului propriu. initial AC Milan ramasese tot in Serie A, dar cu 15 puncte penalizare si ii fusese luat dreptul de a juca in Liga.

Scandalul a inceput de la niste interceptari telefonice in care Luciano Moggi, presedintele lui Juventus, aranja partide cu arbitri din Serie A si Liga Campionilor.

In locul lui Juventus, in Serie A vine Messina. Lecce si Treviso, care sperau sa ia locul lui Fiorentina si Lazio, raman pana la urma in Serie B.

La acest moment, reprzentantele Italiei din Liga Campionilor sunt Inter Milano, AS Roma, Chievo si AC Milan. In Cupa UEFA merg Palermo, Livorno si Parma.

Ramane de vazut ce va obtine la apel Juventus si daca se va schimba din nou configuratia.