Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Andreea Mamaliga si Irina Hoza au cucerit azi titlul continental pentru Romania in proba pe echipe rezervata junioarelor din cadrul Europenelor de tenis de masa de la Sarajevo! Tinerele noastre jucatoare au controlat in totalitate finala castigata impotriva Poloniei cu 3-1.

In competitia similara a cadetelor, echipa Romaniei a pierdut cu 2-3 finala cu Ucraina, in timp ce cadetii au luat bronzul, dupa 3-1 in finala mica cu Franta...De joi pana duminica se vor desfasura turneele individuale, iar Sportinfo.ro va transmite in timp real rezultatele juniorilor si cadetilor romani.

junioare:

Romania, in componenta Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Andreea Mamaliga si Irina Hoza este una dintre principalele candidate la titlul european pe echipe! In grupa preliminara nu au fost probleme pentru romance, care au obtinut 3 victorii din 3 meciuri, toate cu acelasi scor, 3-0, impotriva Greciei, Serbiei si Suediei.

Tot cu o victorie clara, 3-0, s-a incheiat si meciul din optimile de finala dintre Romania si Lituania. In sferturi, Romania si Germania se aflau la egalitate dupa 4 partide, desi fetele noastre au condus cu 2-0. Astfel, meciul decisiv s-a disputat intre Elizabeta Samara si nemtoaica Matzne. Samara a castigat clar cu 3-0 si a calificat echipa noastra in semifinale, unde astepta Ungaria.

Meciul cu maghiarele a fost la discretia romancelor care s-au impus cu 3-0 si au obtinut dreptul de a se lupta pentru titlul continental in finala de maine cu Polonia.

Finala cu Polonia (3-1) a fost dominata clar de fetele noastre, Daniela Dodean si Elizabeta Samara dovedindu-se cu o clasa peste adversarele lor pe intreaga durata a competitiei. De altfel. Dodean si Samara pleaca in calitate de principale favorite si in competitia individuala, care va incepe joi.

juniori:

Alexandru Cazacu, Radu Voinea, Robert Geanta si Sorin Pop au parasit competitia in optimile de finala, unde Austria a reusit sa se impuna cu scorul de 3-1, desi Cazacu castigase prima partida a meciului.

Anterior, in grupa de calificare, Romania s-a clasat pe locul 3, dupa o victorie (3-0 cu Serbia) si 2 infrangeri (1-3 cu Franta si 1-3 cu Polonia). Ca urmare, ai nostrii au trebuit sa sustina un play-off pentru a intra in optimi, unde au pierdut cu Ungaria (1-3), dar au invins cu acelasi scor Grecia.

cadete:

La fel ca junioarele, echipa de cadete a Romaniei (Cristina Hirici, Bernadette Szocs, Anamaria Sebe si Camelia Postoaca) au castigat fara probleme grupa preliminara, dupa 3-0 cu Belgia, 3-2 cu Ungaria si 3-0 cu Belarus.

In optimi, Romania-Franta 3-1, iar in sferturi victorie categorica cu Rusia, 3-0! Mai departe, adversarele din semifinala au fost jucatoarele din Slovacia. Cristina Hirici a fost cea mai buna jucatoare de la noi in semifinala, reusind aproape de una singura sa intoarca un 0-1 initial pentru slovace intr-o victorie romaneasca cu 3-1!

Finala cu Ucraina a avut nevoie de 5 meciuri pentru a decide campioana europeana. Din pacate, in meciul decisiv, Bernadette Szocs a pierdut disputa cu ucraineanca Trifonova, iar Romania a intrat in posesia medaliilor de argint.

cadeti:

Doua victorii ( 3-1 cu Belgia si 3-0 cu Rusia ) si o infrangere, 1-3 cu Franta au calificat echipa noastra direct in optimile de finala, unde Polonia a fost invinsa cu 3-2, desi polonezii conduceau cu 2-0 dupa primele doua partide. Echipa noastra este compusa din Hunor Szocs, Mihai Sargu, Iulian Soare si Cosmin Daescu.

Meci dramatic in sferturi, unde Hunor Szocs a adus punctul decisiv pentru Romania in victoria cu 3-2 impotriva Ungariei. Pentru un loc in finala, suedezii au fost mult mai puternici, castigand fara probleme cu 3-0. In finala mica, Romania s-a razbunat impotriva Frantei, pe care a invins-o cu 3-1, si a intrat in posesia bronzului european la aceasta categorie.