In weekendul trecut, la trei saptamani dupa plecarea lui Serge July si a lui Louis Dreyfus de la conducerea cotidianului "Liberation", noua echipa a prezentat salariatilor rezultatele financiare ale primului semestru, informeaza editia electronica a cotidianului "Le Monde".

"Liberation" a pierdut nu mai putin de 6 milioane de euro in sase luni, ceea ce inseamna un sfert din cifra sa de afaceri.

Derapajul financiar se explica, in parte, prin retetele publicitare nepotrivite implementate in primul semestru, prin cheltuielile prilejuite de plecarea voluntara a 59 de angajati, dar si prin lansarea, in luna mai, a saptamanalului "Ecrans".

Vittorio de Filippis si Philippe Clerget, cei doi manageri, primul numit de sindicat, al doilea de actionari, au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute noile masuri economice, prin care ar trebui sa se redreseze situatia financiara a cotidianului, reducandu-se cheltuielile.

Criza in mass-media din Franta

"Daca ziarul va continua in acest ritm fara ca noi sa facem ceva, nu mai e mult pana la catastrofa", a declarat Gilles Larher, purtatorul de cuvant al sindicatului angajatilor.

Primele masuri vor fi: reducerea numarului de tipografii unde este imprimat jurnalul, reducerea numarului de puncte de distributie, o reducere a numarului de pagini sau amanarea, pana la toamna, a relansarii saptamanalului "Ecrans", care a fost suspendat in timpul verii.

Integral in EvZ