Dupa luni de negocieri si discutii incordate cu puternicele sindicate germane, conducerea Volkseagen a reusit ieri sa ajunga la un acord privind modul de lucru din fabricile germane. Purtatorul de cuvant al companiei a anuntat ca acordul a fost semnat, dar nu a oferit prea multe detalii.

Seful departamentului de resurse umane, Horst Neumann a declarat ca: „Acordul dintre conducerea grupului si personal este o piatra de hotar pentru regandirea brandului nostru. Afacerile Volkswagen vor deveni mult mai eficiente si mai mobile”.

Acordul este valabil incepand cu 1 august 2006 si are ca principal subiect regandirea modului in care este privit procesul de productie in fabricile Volkswagen din Germania. Neumann a tinut sa precizeze ca acordul de fata nu are legatura cu discutiile pe care cel mai mare producator european de automobile le poarta cu sindictul IG Metall, care au ca subiect prelungirea timpului de lucru.

Toate aceste discutii au fost generate de planurile Volkswagen de a disponibiliza aproximativ 20 de mii de lucratori de pe teritoriul Germaniei. Decizia putea fi anulata doar in cazul scaderii conturilor de productie. Acordul care va intra in vigoare incepand cu 1 august va reglementa tocmai aceasta situatie.