Ministerul Integrarii Europene (MIE) a anuntat miercuri ca a semnat contractele de grant cu cele 31 de Consilii Judetene, nominalizate prin hotarare de Guvern, in vederea sprijinului financiar care urmeaza sa fie acordat institutiilor de invatamant afectate de inundatii in anul 2005, informeaza un comunicat de presa al MIE. Suma totala contractata in acest sens depaseste 12,3 milioane euro.

Potrivit Ministerului Integrarii, proiectele sunt finantate din componenta Infrastructura Regionala si Locala/ Inundatii, din PHARE 2003 - Coeziune Economica si Sociala , in proportie de 75%, iar co-finantarea de la bugetul de stat reprezinta 25%.

Suma totala contractata, care depaseste 12,3 milioane euro va fi folosita in scopul asistentei tehnice si sprijinului financiar pentru institutiile de invatamant din localitatile afectate de inundatiile din perioada aprilie - august 2005.

In perioada urmatoare, Consiliile Judetene beneficiare ale contractului de grant trebuie sa realizeze licitatii locale pentru contractarea lucrarilor de executie, in vederea reabilitarii scolilor. Termenul limita pentru incheierea proiectelor este de 15 luni de la semnarea contractelor.

In acest proces, Ministerul Integrarii Europene este Autoritate Contractanta, iar Ministerul Educatiei si Cercetarii este Autoritate de Implementare.