Premierul Calin Popescu Tariceanu a decis sa prezinte el insusi o propunere de reducere a numarului secretarilor de stat. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, dupa incheierea sedintei de Guvern de miercuri. Ea a precizat ca se are in vedere descentralizarea activitatii ministerelor.

Ministerul Afacerilor Externe va functiona cu patru secretari si subsecretari de stat, fata de opt posturi in prezent, iar Ministerul Integrarii Europene va avea doua asftel de functii, in loc de trei, cum este in prezent.

Alte modificari vor fi efectuate la Ministerul Finantelor Publice (3 posturi in loc de 5), Ministerul Justitiei (2 posturi in loc de 3), Ministerul Apararii Nationale (2 in loc de 3), Ministerul Administratiei si Internelor (4 posturi in loc de 7), Ministerul Mediului (3 in loc de 6), Ministerul Eonomiei si Comertului (3 fata de 7 in prezent), Ministerul Mediului (2 in loc de 3), Ministerul

Agriculturii (3 fata de 4 in prezent), Ministerul Transporturilor (3 in loc de 4), Ministerul Educatiei (3 in loc de 4), Ministerul Culturii (2 fata de 3 in prezent), Ministerul Sanatatii (3 in loc de 4), Ministerul Comunicatiilor (unul in loc de 2), Secretariatul General al Guvernului (4 in loc de 6) si Cancelaria premierului (3 in loc de 6).

Oana Marinescu a mai spus ca la Departamentul Guvernamental pentru relatia cu Parlamentul va fi mentinut singurul post din organigrama.

Totodata, Marinescu a anuntat ca pe 24 mai, Guvernul a decis sa transmita ministerelor pachetul de legi privind siguranta nationala. Ea a adaugat ca premierul Tariceanu doreste ca aceste acte normative sa ajunga rapid in Parlament.

Totusi - a precizat Oana Marinescu - noua ministri nu au comunicat propunerile si observatiile legate de acest pachet de legi, asa cum ceruse primul-ministru. Doar 11 ministere au transmis punctele lor de vedere referitoare la aceste acte normative.

"S-a constatat ca discutam despre patru legi, dar nu exista un proiect cadru privind securitatea nationala", a mai spus Oana Marinescu.