Tot in sarcina actiunilor petroliere a cazut si astazi dinamizarea sedintei, care altfel ar fi fost una apatica, lipsita de evenimente deosebite, o sedinta tipica de vara. In segmentul bancar am fost, la fel ca ieri, lipsiti de evolutii semnificative.

Banca Transilvania (TLV) a evoluat in jurul unui curs de 1,07 RON/actiune, unde a si inchis, in scadere cu 0,9% fata de ieri, in timp ce BRD-GSG (BRD) a stat mai mult la 16,3 RON/actiune, incheind sesiunea la minimul de 16,2 RON (-0,6%).

Lichiditatea a fost in scadere fata de ziua de ieri, in timp ce indicii au refuzat sa aiba oscilatii semnificative.

Petrom Bucuresti (SNP) a fost cel mai tranzactionat emitent al zilei, cu o valoare a tranzactiilor de 4,2 milioane RON. Cotatia castigata ieri, de 0,53 RON/actiune a fost mentinuta de cumparatori inca de la deschidere, fara ca pretul sa se abata de la acest palier prea mult.

Insa in a doua parte a sedintei, in urma unor ordine mai mari de cumparare cursul a inceput sa urce, stabilizandu-se ulterior la un nou prag de sustinere, de 0,54 RON. A inchis la maximul de 0,5450 RON/actiune, cu 3,8% mai mult decat ieri.

Si Rompetrol Rafinare (RRC) a avut parte de o sedinta buna. Inca de dimineata cursul a atins un nivel de 0,0899 RON/actiune. Ulterior a mai scazut, insa nu mai mult de 0,0870 RON/actiune, iar spre finalul sedintei a incercat o noua apropiere de palierul de 0,09 RON, odata cu reintrarea investitorilor la cumparare.

Segmentul petrolier are in ultimele zile parte numai de evolutii bune, poate fi un semnal de intrare de noi fonduri de bani dedicate acestui segment sau al unor asteptari optimiste privind rezultatele financiare semestriale ale companiilor petroliere.

Nici SIF-urile n-au fost mai dinamice. Cotatiilor lor au fluctuat foarte putin in jurul preturilor de inchidere de ieri si nici un SIF nu a inchis pe crestere. Cel mai tranzactionat a fost SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de 2,79 milioane RON, avand de asemenea si cea mai mare scadere de curs, de 1,1% la 1,8 RON/actiune.