In aceasta saptamana, se parafeaza contractul prin care firma International Railway Services (IRS), detinuta in proportie de 80% de omul de afaceri Cristian Burci, cumpara toate cele opt companii din Europa ale grupului american Trinity Industries, specializat in constructia de material rulant.

Printre companiile achizitionate de IRS se numara Astra Vagoane Arad, fabrici din Slovacia, Elvetia, Cehia si Marea Britanie. Surse apropiate afacerii afirma ca valoarea tranzactiei se ridica la 37 milioane de dolari (la care se adauga si capitalul de lucru).

Aceleasi surse afirma ca negocierile au inceput la sfarsitul anului trecut si ca dupa finalizarea afacerii, IRS va deveni liderul pe piata producatorilor de material rulant din Europa, cu o cifra de afaceri de peste 400 de milioane euro. IRS este o companie romaneasca, inregistrata in Luxemburg.

Tranzactia cu Trinity Industries survine la doua luni dupa ce Cristian Burci i-a ajutat pe turcii de la grupul media Dogan sa obtina o licenta TV prin satelit de la CNA.

Integral in Capital