Banca Millennium BCP se pregateste sa inainteze BNR o cerere de autorizare pentru infiintarea unei institutii de credit in Romania, potrivit lui Paulo Texeira Pinto, presedintele Consiliului Executiv de Directori ai bancii portugheze.

"In ceea ce priveste Romania, ne reafirmam interesul pentru lansarea unei investitii de tip greenfield si, in prezent, pregatim documentele necesare care vor fi inaintate autoritatilor locale pentru obtinerea licentelor si a autorizatiilor. Dupa ce acestea vor fi obtinute, vom prezenta detaliile proiectului", a declarat Texeira Pinto intr-un comunicat.

Active de 76 miliarde euro

Banca portugheza a fost unul dintre cei doi finalisti in cursa pentru preluarea Bancii Comerciale Romane (BCR), fiind devansata de Erste Bank. Institutia de credit austriaca a oferit pentru 61,88% din actiunile BCR o suma de 3,75 miliarde de euro.

Informatii referitoare la o posibila intrare pe piata romaneasca a bancii portugheze circula de la inceputul acestui an. Millennium are active in valoare de 76,3 miliarde euro.