Cea mai mare banca franceza, Credit Agricole ar putea achizitiona Emporiki Bank dupa ce oferta facuta initial a fost majorata cu 6.4%. Singurulul competitor al francezilor era Banca Ciprului care s-a retras din cursa dupa ce oferise aproximativ 3.7 miliarde de euro.

In acest moment Credit Agricole ofera 25 de dolari pe actiune cu 2.6% mai mult decat cotatia inregistrata de actiunile Emporiki in sedinta bursiera de miercuri.

Oferta de 25 de euro face ca Emporiki Bank sa fie evaluata la 3.3 miliarde de euro. Credit Agricole mai detine 9% din Emporiki.

Intentia Credit agricole e sa patraunda pe piata greceasca unde Emporiki are peste 2 milioane de clienti. Potrivit informatiilor oferite de oficialii francezi, nivelul creditarii in Grecia este de doua ori mai mari decat cel din tarile din zona Euro.

Emporiki detine 374 de filiale pe teritoriul Greciei si mai are operatiuni in Albania, Buklgariua, Germania si Romania.

In 2006, actiunile Credit Agricole au inregistart o majorare de 17%, banca fiind evaluata in prezent la aproximativ 47 de miliarde de euro.

Directorul Credit Agricole declara in luna mai ca banca dispune de 5 miliarde de euro detinati exclusiv achizitiilor, tinta lor fiind banca britanica Leicester Plc.

In urma analizelor Credit Agricole a stabilit ca piete precum Grecia, Rusia si Turcia pot fi mult mai atractive din punct de vedere al profitului pe termen lung.

Guvernul Greciei care trebuie sa-si dea acordul pentru ca tranzactia sa se incheie si a precizat prin purtatorul de cuvant ca oferta este sub asteptari Cu toate acestea un oficial al Ministerului de Fiannte a declarat ca preluarea este foarte aproape de finalizare