O licitatie organizata de Heritage Auction Galleries din orasul american Dallas, in 6 -7 octombrie, va cuprinde aproape 100 de obiecte personale care au apatinut celebrului actor Marlon Brando. Intre lucrurile licitate se afla o copie a scenariului filmului "Nasul" cu adnotarile actorului si corespondenta purtata cu scriitorul Tennessee Williams, informeaza Reuters.

Printre obiectele licitate se vor mai afla armonica lui Marlon Brando, premiul BAFTA cu care a fost recompensat in 1952 pentru filmul "Viva Zapata!" si fotografii realizate actorului in timpul filmarilor pentru "Apocalipsul acum".

Aceasta este a doua mare licitatie care cuprinde obiecte ale lui Marlon Brando, de la moartea actorului din cauza unei boli pulmonare, la Los Angeles, in iulie 2004, la varsta de 80 de ani.

Organizatorii se asteapta ca obiectele scoase la licitatie sa atinga preturi record.

La prima licitatie organizata in iunie 2005 s-a obtinut suma de 2,4 milioane de dolari, din care pentru o alta copie a scenariului filmului "Nasul", care cuprindea si insemnari ale actorului, s-a obtinut suma de 312.800 de dolari.