S-a temut ca va fi discriminat si a vrut sa i se ia in considerare talentul muzical, nu cel vestimentar. Naomy este primul travestit care a dorit sa participe la Festivalul Mamaia, sectiunea interpretare, dar nu a reusit sa treaca de preselectie.

Piesa "Salcia", compusa de Horia Moculescu si indragita de publicul larg in interpretarea Mihaelei Mihai, a fost pentru prima oara cantata la Festivalul Mamaia in anul 1974. Nu in cadrul concursului, pentru ca a fost in repetate randuri refuzata de juriu, ci in timpul recitalului de dupa concurs, sustinut de cunoscuta interpreta. Acum, 32 de ani mai tarziu, aceeasi melodie isca un scandal.

De data aceasta "Salcia" s-a aflat pe lista preselectiilor pentru cunoscutul festival, dar in interpretarea lui Naomy, un travestit care a vrut cu tot dinadinsul sa urce pe scena Teatrului de vara din Mamaia.

N-A CERUT VOIE

Convins ca interpretarea lui nu are cusur, Naomy nu i-a adus la cunostinta compozitorului Horia Moculescu ca are de gand sa participe cu piesa lui. "Daca vrei doar sa interpretezi o melodie nu e nevoie sa ceri permisiunea", ne-a spus Naomy. "Doar daca vrei sa o vinzi in interpretarea ta. Am ales o piesa clasica pentru ca imi va pune in valoare vocea si pentru ca nu imi plac cele cantate acum.

Sper ca juriul va lua in considerare vocea, nu tinuta mea", ne-a mai spus cantaretul cunoscut pana acum sub numele Florin Moldovan, cel trecut in buletin.

JURIU OBIECTIV

Madalin Voicu, in calitate de presedinte al jurului, nu a vrut sa faca prognosticuri. "Nu pot spune daca se va califica sau nu pana cand nu se vor stabili mediile", ne-a declarat acesta cu doua zile inainte ca lista participantilor sa fie facuta publica. Dar Naomy nu se afla printre cei care au trecut de preselectii.

"Eu pot doar sa va asigur ca nu voi lasa nici un membru al juriului sa noteze altceva in afara de calitatea vocii. Nu va exista discrimnare sexuala la Mamaia", a spus politicianul.

Integral in Ziarul