Americanul Floyd Landis este principalul suspect, inclusiv echipa sa confirmind banuielile.

Scandalul dopajului, care a bulversat editia recent incheiata a Turului Frantei, nu si-a epuizat ultima fiola. Miercuri, Uniunea Ciclista Internationala (UCI) a anuntat existenta unui “rezultat anormal” in urma controalelor efectuate pe parcursul competitiei.

Reprezentantii forului n-au dezvaluit insa identitatea ciclistului intrucit nu s-a analizat decit primul esantion, astfel ca va trebui confirmat de o eventuala contraexpertiza solicitata de sportivul in cauza. In presa, suspiciunile si-au regasit imediat “victima”, in persoana americanului Floyd Landis, cistigatorul ultimei editii a Marii Bucle.

“Americanul Floyd Landis, cistigator al Turului Frantei, este principalul suspect in cazul ciclistului care a fost depistat pozitiv la competitia din Franta si a carui identitate nu a fost dezvaluita, inca, de UCI, potrivit cotidianului «Extra Bladet»”, sustine “Marca”, publicatie care dezvaluie ca proba incriminata a fost recoltata la capatul etapei cistigate

de Landis la Morzione. Federatia Americana de Ciclism a dezmintit ca ar fi vorba de un rutier amercian, informatie care nu-l exclude pe Landis, acesta avind licenta in Spania. In schimb, echipa lui, Phonak, a confirmat ca Ladis este cel banuit, UCI anuntind ca exista un nivel neobisnuit de testosteron in unul din testele efectuate de Landis.

Integral in Cotidianul