Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a cerut scuze, miercuri seara, la Conferinta PSD Bucuresti, membrilor de partid sanctionati in urma cu un an in scandalul legat de omul de afaceri Omar Hayssam.

Liderul PSD a anuntat ca a semnat hartia de retragere a sanctiunilor date Norei Rebreanu si lui Dan Tudorache.

"Regret ca am facut o nedreptate unor colegi, imi pare rau ca am ales o solutie expeditiva si nedreapta fata de colegii nostri Nora Rebreanu si Dan Tudorache (cel din urma a pus umarul la debarcarea lui Adrian Nastase, in calitate de lider al filialei sector 1) si ii anunt oficial ca am semnat decizia de revocare a acestor sanctiuni", a declarat Mircea Geoana.

El a adaugat ca sunt foarte multi cetateni de origine araba de o mare calitate umana, dar sunt si altii, "mafioti, care au gasit functionari de vanzare, pe care i-au cumparat si cu care au facut afaceri oneroase in dauna statului roman".

Pentru ca le-a retras sanctiunea pesedistilor, Geoana trebuia sa dea vina pe cineva ca l-a adus pe Hayssam la PSD. L-a gasit pe... Traian Basescu: "Trebuie sa-si asume raspunderea si sa-si dea demisia impreuna cu ministrii Monica Macovei si Vasile Blaga", a mai spus Geoana.