Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Stautlui (AVAS) va prelua de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), in baza unui act normativ aprobat de Guvern, pachetul majoritar al societatii Horticola Bucuresti si va pregati aceasta societate pentru privatizare, informeaza un comunicat al autoritatii.

Executivul a luat aceasta decizie ca urmare a faptului ca RAAPPS nu a demarat masurile necesare pentru lansarea acestei societati comerciale la privatizare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Stautlui (AVAS) va prelua de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) 94,0224% din capitalul social al societatii Horticola. Dupa preluarea societatii, AVAS o va pregati pentru scoaterea la privatizare si va exercita toate drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de actionar majoritar.

In perioda urmatoare, in baza unui act normativ, AVAS va mai prelua de la RAAPPS inca doua societati comerciale, respectiv Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) si Olimp Estival 2002 Mangalia.

AVAS este principala institutie a statului cu competente in domeniul privatizarii, care are rolul de coordonator si integrator al planului de privatizare aprobat de Guvern pentru acest an.