Stam ca niste pirliti ca sa ne intoarcem acasa. Stam ca disperatii ore in sir ca sa ne intoarcem in Bucuresti. De la Pitesti, de la Ploiesti-Sinaia, de la Constanta. Toate soselele minunate ale patriei sint pline de cirnatii care sintem.

Sa-l impuscam in creieri inca o data pe Ceausescu ca ne-a facut sosele mici, de circulat alternativ cu sot-fara sot in simbata si duminica si noi vrem mereu cu sot-cu iubit-cu soacra-cu copii. Sa-i belim pe ministrii transporturilor ca nu au facut absolut nimic ani de zile, Mitrea, Basescu si bouleanul de Dobre.

Sa ne privim in oglinda retrovizoare si sa ne calcam pe aspiratii, sa ne ciuntim prostovania de pe cortex, aia care da placerile vietii. Sa ne timpim singuri, fara rost, fara numar, fara viata, sa ne castram ca existam ca niste viermi... nici pic de revolta, nici picatura de chef de a schimba ceva din intoarcerea noastra acasa.

Nimic nu ne facem sa urlam de suparare: javrelor, pina cind va bazteti joc de intoarcerea noastra acasa? Ne-ati luat cheful de a circula, ne-ati furat soselele facindu-va voi case si actiuni in bursa, dar, creiere de spagari, de ce nu faceti ceva concret pentru intoarcerea noastra acasa.

De ce trebuie sa stam ore in sir ca sa trecem dinspre Sinaia spre Bucuresti si sa cascam gura la tarina si pina-n Comarnic si iar la Podul de la Otopeni...ce prostie ati comnstruit de nu este suficienta? Ce caricatura de proiect ati pus in practica daca in Bucuresti ne intoarcem ca placintele copti de furie? Ba, timpitilor intoarcerea asta

acasa sa le-o dati gagicilor voastre, Basestilor, Mitrelor! De ce trebuie sa musc din maracinii autostrazii dinspre Pitesti? Ca vreti voi, ca ati luat spagi si nu ati facut decit sa va peticiti constiintele spre a lua altele din noi peticeli? De ce trebuie sa ling cu limba plina de nisip chilotii drumului dinspre Statiuni spre Constanta si apoi incoace spre intrarea pe Autolaba Soarelui? Pina cind ba, factori de raspundere, sa va hranim

din banii nostri? De ce dracului nu ne revoltam? De ce dracului nu spunem ajunge? Dar de ce dracului nu s-au revoltat rominii in istoria lor? De ce l-am lasat pe Ceausescu sa ne faca autostrazi? Ca sa injuram acum. Vedeti, exista o logica a istorie, un graunte de modus in rebus in viata asta de viermi care sintem! Sintem boi si vaci rumegindu-ne nervii in supernaspacool masini.

Sintem tari sa ne-o luam inainte, sa ne bagam pe contrasens, sa-i scoteam pe cei mai idioti afara de pe sosea ca sa ajungem noi, dar sa fim cinstiti, sa ne vedem lungul prostiei, nu. Sintem smecheri, lasa ca fraierim noi si intoarcerea noastra acasa. Ritualul smecheriei pe intinsul Rominiei.

Cind tara e plina de smecheri, Mitrea si Basescu fac sosele ca sa se afle in treaba, ca nici un smecher nu e-n stare sa spuna ca e curat. Lantul smecheriei ne leaga pe toti, chiar daca unii fura si ceilalti ne furam intre noi. Hora smecheriei o jucam stind ca boii pe autostrada Soarelui, pe autostrada dinspre Pitesti si javra dinspre Sinaia.

O meritam, ne batem joc de ceea ce ne-a mai ramas sfint: intoarcerea acasa! O intoarcere nervoasa anuleaza tot cheful de viata luat de la tara, de pe munti sau din mare. Sa fim sanatosi si smecherosi! Comision placut celor care se afla la volanul ministerului Transporturilor! Bateti-va joc infinit de noi, sintem romini, la dracu!