Romania nu s-a angajat in participarea cu trupe intr-o actiune de introducere a unei stucturi militare tampon in sudul Libanului.

Presedintele Traian Basescu a facut aceste precizari sambata la intoarcerea din vizita in Statele Unite.

"Nici eu, nici seful Statului Major General, niciun alt membru al delegatiei nu a angajat Romania in participarea cu trupe intr-o astfel de actiune.

Din punctul nostru de vedere, Romania isi face in prezent datoria la potentialul angajat in acordurile cu partenerii straini, fie ca discutam de partenerii din interiorul NATO din Uniunea Europeana sau pe angajamente bilaterale", a spus seful statului.

El a spus ca o astfel de posibilitate este analizata la nivelul ONU si NATO sau chiar la nivel bilateral intre diferite state. Traian Basescu a explicat ca tara noastra prefera o solutie a Consiliului de Securitate ONU care sa duca la implementarea propriilor rezolutii.

Totodata Romania recunoaste, fara echivoc, dreptul Israelului la propria securitate, a mai afirmat presedintele. Traian Basescu a explicat ca problema conflictului dintre Israel si Hezbollah a fost discutata la cel mai inalt nivel intrucat sunt multi cetateni romani in zona.

Presedintele a fost mult mai rezervat, sambata, privind angajarea soldatilor romani in Orientul Mijlociu, dupa ce ieri, in Statele Unite, declarase disponibilitatea Romaniei de a angaja militari in zona.