Pe aeroportul Mihail Kogalniceanu s-a desfasurat cel mai mare miting aviatic desfasurat in Romania in ultimii cinci ani. Pe aeroport au fost prezente mii de persoane, printre care si presedintele Romaniei, Traian Basescu si sotia acestuia. Spectacolul a marcat 100 de ani de la primul zbor al lui Traian Vuia.

La acest miting aviatic au participat Austria (cu doua aeronave PC-7), Germania (cu un F-4 Pfantom si un Tornado, apartinand Fortelor Aeriene Germane, precum si o aeronava Breguet Atlantic, reprezentand Marina Germana), Grecia (o aeronava T-6), Macedonia (cate un elicopter Mi-24 si Mi-17), Olanda (un avion F-16), Serbia si Muntenegru (doua aeronave Galeb G-4 si una ORAO, reprezentand Fortele Aeriene

ale Serbiei si Muntenegrului si o aeronava Galeb G-2, din partea Aeroclubului Galeb Belgrad), Spania (un avion Mirage F-1) si Suedia (patru aeronave JAS-39 Gripen).

Au fost prezente, de asemenea, trei formatii de acrobatie aeriana de inalta clasa: Turkish Stars, din Turcia (opt aeronave F-5), Frecce Tricolori, din Italia (10 avioane MB-339) si PC-7 Demo Team, din Elvetia (noua avioane PC-7).

Statul Major al Fortelor Aeriene Romane a participat la RoIAS 2006 cu 12 aeronave MiG-21 LanceR, cinci IAR-99 Soim, patru L-39 Albatros, o aeronava C-130 Hercules, cinci IAK-52, doua AN-26, zece IAR-330 Socat si patru IAR-316 Allouette.

Timp de 6 ore, vizitatorii au urmarit evolutii individuale si in formatie, acrobatii periculoase si lansari de parasutisti, iar pilotii si-au demonstrat talentul, maiestria si curajul.