Ex-presedintii Romaniei s-au ciondanit in fata unei sali pline cu studenti, aratind, astfel, ca ura dintre ei a ramas intacta.

In loc sa bea o bere pe o terasa la Vama Veche, citeva zeci de studenti la Politehnica s-au amuzat simbata pe seama fostilor presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu. Cei doi au venit la lucrarile Scolii de vara a studentilor politehnisti cu tolba plina de pilde si sfaturi.

Din sala, studentii care nu cascau din greu isi dadeau coate si se amuzau copios vazind cum doi fosti sefi de stat continua sa se atace chiar si in afara ringului politic.

„Fii lider! Ba nu!“

Iliescu a gasit de cuviinta sa le spuna studentilor ca nu e bine sa vrei sa ajungi lider, iar Constantinescu, din contra, ca tocmai asta trebuie sa-ti doresti. „Cind porneste un tinar in viata cu ideea ca trebuie sa fie sef, greseste. Si viata pina la urma il sanctioneaza. Eu nu mi-am propus niciodata sa fiu lider“, a spus Iliescu.

Cind i-a venit rindul, Constantinescu a exprimat contrariul: „Sa va doriti sa fiti lideri! Nu ajunge lider cine nu doreste cu tot sufletul acest lucru. Nu poti sa fii lider daca tu nu-ti doresti, daca tu nu esti convins ca poti sa fii“. Iliescu a vorbit apoi despre „fripturism“, care e la moda. „Sa pui mina pe functie, sa nu-i mai dai drumul. Tinerii nu ar trebui sa se gindeasca doar la asta“, a mai spus Iliescu.

Paruieli de pensionari politici

De la aceste contraziceri si pina la o mica rafuiala n-a mai fost decit un pas. Rani mai vechi, nevindecate, au iesit la iveala. In hohotele asistentei, Emil Constantinescu se chinuia de zor sa infirme acuzatia lui Iliescu potrivit careia ar fi fost sef pe la Partidul Comunist.

„Minciuni ale propagandei comunisto-securiste! Ce? Vin eu aici sa va mint? Nu, n-am fost“, a sarit Constantinescu.

Integral in Cotidianul