Valoarea primelor brute subscrise, in anul anterior, de 2,65 mil. RON reprezinta 48,37% din volumul subscrierilor in 2004.

Din cauza fluctuatiilor din piata de profil, 2005 a fost "anul cu rezultate mai modeste din activitatea de peste 11 ani, cand, cu exceptia primilor doi ani de la infiintare, sucursala Slatina s-a clasat, in fiecare an, intre primele trei sucursale din tara, fiind una dintre cele mai puternice sucursale din companie", a afirmat Radu STANCU, Director Sucursala, ASTRA Slatina.

In structura portofoliului ASTRA Slatina se regasesc atat asigurari generale, cat si de viata. Ponderea subscrierilor din asigurari generale in totalul primelor subscrise este de 99,87%.

In cadrul acestora asigurarile auto reprezinta 89,24%, asigurarile de incendiu si calamitati naturale reprezinta 4,51, asigurarile de credite si garantii 1,24%, asigurarile de daune la proprietati si cele agricole 0,46%, iar diferenta de 4,55% este reprezentata de alte categorii de asigurari.

Sucursala se bucura de o foarte buna si indelungata colaborare cu brokerii. Ea a valorificat acest canal alternativ de vanzare, astfel ca, la finele anului 2005, aportul brokerilor la volumul subscrierilor reprezenta peste 40%.

Pentru anul in curs, ASTRA Slatina are un obiectiv indraznet, care consta in cresterea ponderilor asigurarilor non - auto la 25 - 30% din cuantumul subscrierilor.

alexandra.sandulescu@mxp.ro