La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Targu Mures reuniunea Consiliului Reprezentantilor Teritoriali (CRT) ai UDMR. Sedinta a inceput prin prezentarea unui raport politic, la care au asistat presedintele Uniunii Bela Mark?, ministrul delegat L?szl? Borbely, presedintele Consiliului Judetean Edit Lokodi, precum si presedintele organizatiei de Mures, Atilla Kelemen.

Rapoartele si intrebarile s-au axat in jurul dezbaterii publice, initiate de cotidianul nostru, care vizeaza reinnoirea Uniunii, proces care vizeaza in mod direct si cea mai marea organizatie, cea din judetul Mures - dupa cum au apreciat cei prezenti la reuniune. In cadrul sedintei au fost inventariate si sugestiile venite in acest sens din partea presedintilor organizatiilor teritoriale.

Avand in vedere evolutille politice din aceste zile, presedintele UDMR a tinut sa reaminteasca ca asistam la o criza morala atat in politica, cat si in viata publica, iar relatiile interetnice s-au impotmolit.

Se pare ca sarcinile din ograda Uniunii se inmultesc, probabil in prima jumatate a anului viitor va avea loc congresul UDMR, dar pana atunci, in cadrul dezbaterilor publice va trebui sa se creioneze un plan care sa raspunda la intrebarea: Ce fel de UDMR isi doresc maghiarii din Romania?