Vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, incepe luni o vizita oficiala de doua zile in Romania. In cursul serii, responsabilul european se va intalni cu presedintele Traian Basescu, urmand ca marti, sa aiba o intrevedere cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

Inainte de a sosi in Romania, Frattini a remarcat ca in tara noastra "a existat un progres substantial in ultimul an si jumatate de cand cabinetul Tariceanu a venit la guvernare, in decembrie 2005, cu toate ca inca mai sunt probleme de rezolvat in sistemul judiciar si probleme care persista in ceea ce priveste coruptia".

"Cu toate acestea, consider in continuare ca sunt necesare eforturi pana la si dupa aderare, in zone-cheie precum managementul frontierelor, lupta impotriva crimei organizate si a spalarii banilor. Lupta impotriva coruptiei si implementarea efectiva de catre tribunale a reformei in justitie raman in atentia si monitorizarea Uniunii Europene.

Vin in Romania sa incurajez guvernul, parlamentul si cetatenii sa continue reformele in derulare, astfel incat planul de actiune adoptat de guvern sa fie implementat pana in septembrie 2006", a subliniat Franco Frattini, citat de agentiile de stiri.