Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, luni, in legatura cu modul in care magistratii bucuresteni au decis prelungirea mandatului de arestare a lui Ovidiu Tender.

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat, luni, ca va face plangere penala impotriva tuturor celor care au jucat un rol in "mascarada de proces" care a avut loc duminica noaptea, la Curtea de Apel Bucuresti, plangeri ce vor fi depuse la Parchetul General, informeaza NewsIn.

El a atacat dur sistemul de justitie autohton si a acuzat vehement completul Curtii de Apel care a discutat recursul procurorilor impotriva deciziei tribunalului Bucuresti de a nu prelungi mandatul de arestare preventiva a lui Ovidiu Tender.

"Sistemul isi dovedeste neputinta folosindu-se de judecatori vulnerabili care, in loc sa contribuie la infaptuirea justitiei, incalca legea si se coboara mai jos decat infractorii din boxa", a adaugat Mateut.

Pe de alta parte, Parchetul General sustine, intr-un comunicat dat publicitatii, ca toata aceasta succesiune de evenimente nu reprezinta decat o incercare de impiedicare a actului de justitie.

In opinia Parchetului General, demersurile procedurale ale aparatorilor "nu s-au circumscris exigentelor deontologice ale profesiei de avocat, reprezentand doar o incercare de a se iesi din limitele mandatului de arestare preventiva", astfel incat fondul cauzei sa nu mai poata fi dezbatut, se mai arata in document.

Tribunalul Municipiului Bucuresti a respins, duminica seara, cererea procurorilor de a prelungi cu 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele omului de afaceri Ovidiu Tender, transmite Realitatea TV. In urma acestei decizii, Tender ar fi urmat sa fie eliberat la ora 12 noaptea.

Cand toata lumea se astepta ca acesta sa fie pus in libertate a venit surpriza: judecatorii au hotarat ca ovidiu Tender sa raman in arest pentru probabil inca 30 de zile. Avocatii apararii au acuzat judecatorii de fals in acte, abuz in serviciu si...betie.

Ovidiu Tender este acuzat impreuna cu Marian Iancu si Corneliu Iacobov de constituirea unui grup de criminalitate organizata, care avea ca scop obtinerea de profituri frauduloase si falimentarea societatii CAROM. Cei trei oameni de afaceri ar fi pagubit statul in dosarul RAFO-CAROM cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.