Gigi Becali e ca un banc la care razi prima oara, dar care incepe repede sa te plictiseasca.Pe mine nu ma amuza personajul Gigi Becali si nici nu ma sperie ascensiunea lui politica, combinata cu notorietatea data de stirile sportive si eventuala calificare a echipei Steaua in grupele Ligii Campionilor.

Si cred ca sintagma „politicianul Gigi Becali” e doar o gluma si atat. Iar Partidul Noua Generatie, mostenit de la Viorel Lis, desi bifeaza la capitolul posibile partide parlamentare, nu exista.

Stiu, sondajele de opinie ma contrazic. A facut o oarecare valva in ultimele zile un sondaj CURS in care liderilor de partide din Romania li se dadeau note de la 1 la 10 la capitolul „incredere ca spun adevarul”.

Ei bine, acest sondaj il plaseaza pe Gigi Becali in fruntea listei (la putin timp dupa ce personajul a dat cu sapca de Maybach ca n-a prins un loc in Top 10 la „Mari Romani”).

Atentie insa, cel putin partea asta de sondaj e inselatoare! S-o fi cocotat Gigi Becali pe primul loc in fata liderilor de partide. Dar sa recunoastem ca Mircea Geoana, Emil Boc&Co. sunt mai degraba lipsiti de anvergura si nu se pot lauda ca ar fi lideri in topul increderii populatiei in niciun sondaj de pana acum, oricum ar fi fost formulate intrebarile.

Sigur, se pune aici intrebarea de ce nu sunt in stare partidele din Romania sa-si genereze lideri oficiali care sa intruneasca si increderea populatiei, nu doar pe cea a grupului de electori din propria formatiune?

Dar cand va fi sa fie, romanii vor alege ce vor gasi pe taraba politica; fiecare popor are politicienii pe care-i merita. Conform principiului „astia sunt, cu astia defilam”, personajul Gigi Becali se va lupta deci cu cei numiti mai sus si nu cu personaje de basm. Dar tot va avea o problema enorma, pentru ca Geoana, Boc, Tariceanu si chiar Vadim au in spate niste partide, nu facaturi.

Din pacate, asta vorbeste mai mult despre competitori decat despre charisma si pregatirea lui Becali. Potrivit sondajului CURS, niciunul dintre liderii partidelor din Romania nu a reusit sa ia macar o nota de trecere la capitolul sinceritate (abia Gigi Becali a primit, cu chiu cu vai, un 5,56).

Este una dintre cele mai clare demonstratii ale faptului ca romanii s-au cam plictisit de aceiasi politicieni si de minciunile lor minunate.

Practic, cei mai importanti oameni ai partidelor din Romania au o imagine atat de proasta incat te intrebi de ce se mai chinuiesc. E, mai degraba, un clasament al mincinosilor. (Sa mai mire pe cineva, atunci, ca liderii Aliantei PNL-PD se vaneaza reciproc de aproape un an, in vreme ce romanii se incapataneaza sa afirme ca ar vota tocmai cu Alianta careia i se coace coliva?)

Cat despre cocotatul domnului Gigi si al partidului sau inexistent pe listele care conteaza, eu, unul, nu cred in gogosi umflate. Oricat de socati vor fi romanii de primele luni de dupa integrarea in Uniunea Europeana si oricat de suparati pe politicienii veritabili, eu cred ca scenariul Vadim 2000 nu se va repeta.

Asa cum, in prezent, Corneliu Vadim Tudor si partidul lui par incremeniti la 12-14 procente, fara sanse de crestere (produse expirate care nu mai aduc nimic nou), tot astfel nici Gigi Becali nu poate fi umflat peste masura.

Sa fim seriosi! Ce poate oferi el, ce constructie poate face? Deja a aflat toata lumea despre personaj, are adica notorietatea maxima posibila, e ca un banc la care razi prima oara, dar care incepe sa te plictiseasca la un moment dat.