Directorul general adjunct al clubului Otelul Galati, Catalin Tofan, a declarat, miercuri, ca gruparea de la Dunare a reziliat in mod unilateral contractul cu portarul Bogdan Stelea.

Am trimis un fax catre Comisia pentru statutul jucatorului prin care am anuntat ca am reziliat in mod unilateral contractul cu Bogdan Stelea pentru ca nu s-a prezentat la pregatiri si la renegocierea contractului cu noi" a spus Catalin Tofan.

Oficialul galatean a precizat ca Stelea avea contract cu gruparea galateana pentru o perioada de un an si sase luni, incepand din ianuarie 2006, dar ca intre 1-15 iunie, acesta trebuia sa se prezinte la club pentru renegocierea clauzelor contractuale.

Cum nu s-a prezentat nici la renegociere si nici la pregatiri contractul i-a fost reziliat de catre club.

Catalin Tofan a mai spus ca Bogdan Stelea a facut un memoriu la Comisia pentru statutul jucatorului, prin care a solicitat achitarea de catre club a 15.000 dolari, bonus pentru evitarea retrogradarii si salariul de 3.300 dolari pentru luna iunie, desi nu a jucat niciun minut sub culorile otelarilor in returul campionatului trecut, fiind accidentat.

Comisia i-a dat castig de cauza jucatorului, dar Otelul a facut apel, urmand a veni cu noi dovezi impotriva sportivului.

"Transferul lui Bogdan Stelea a fost unul nereusit pentru ca s-a accidentat si nu a jucat niciun minut. El a umblat numai prin baruri si cafenele, dar inclusiv eu l-am acoperit pentru a nu crea disensiuni in cadrul echipei.

Stelea a dat dovada de lipsa de bun simt cand a depus memoriu impotriva clubului pentru bonus si salariul pe luna iunie, pe care moral nu le merita", a declarat Catalin Tofan.

La randul lui, antrenorul Petre Grigoras, a declarat ca orice portar din tara este mai bun decat Stelea, pentru ca acesta nu a jucat nici un meci si nu poate fi luat ca element de comparatie.

Catalin Tofan a adaugat ca jucatorul Apetrei a plecat de la echipa fara sa anunte pe nimeni, iar clubul a solicitat Comisiei pentru statutul jucatorului, rezilierea contractului si suspendarea acestuia pana pe 30 iunie 2009, cand expira conventia cu echipa galateana.

De asemenea, Otelul Galati va solicita si daune pentru ca a platit pe Apetrei, 10.000 de dolari, clubului Universitatea Craiova.

Oficialul galatean a mai anuntat ca de miercuri, a venit la lot si mijlocasul stanga israelian Manor Hassan de la Hapoel Petah Tikva.

Jucatorul este imprumutat gratis pana in iarna, urmand ca, daca va confirma, sa se negocieze si suma de transfer, incepand din ianuarie 2007.