Doi dintre cei sapte copii ai lui Omar Hayssam au fost intorsi azi-noapte de la aeroport deoarece nu indeplineau conditiile legale de a iesi din tara, transmite NewsIn. Copiii, baieti in virsta de 14 si respectiv 16 ani, doreau sa plece spre Damasc, dar nu au fost lasati sa iasa din Romania pentru ca, printre altele, nu erau insotiti de un adult.

Politistii de frontiera nu i-au lasat pe cei doi baieti sa plece azi-noapte cu o cursa de linie deoarece, fiind minori, ar fi trebuit sa fie insotiti de un adult (parinte sau un inlocuitor, posesor al unei procuri notariale).

Copiii erau insotiti de mama lor, numai ca aceasta nu avea intentia sa plece spre Damasc. Baietii aveau totusi o procura semnata de mama si de Hayssam, numai ca documentul era datat 14 iunie si nu prevedea clar insotitorul si nici destinatia.

Conform unui comunicat al Politiei de Frontiera, "politistii au stabilit ca cea declaratia notariala prin care era exprimat acordul mamei corespunde prevederilor legale, in timp ce declaratia prin care era exprimat acordul tatalui, data in 14 iunie, nu putea fi luata in considerare pentru ca nu era precizata persoana care urma sa ii insoteasca pe cei doi minori si nu era prevazut statul in care cei doi minori urmeaza sa se deplaseze".

Avand in vedere prevederile legii, politistii de frontiera nu au permis iesirea din tara a celor doi minori.