Allianz AG, cel mai mare asigurator din Europa, si-a imbunatatit estimarile in privinta tintei de profit pentru acest an, de la 4,9 miliarde euro la sase miliarde euro, ca urmare a rezultatelor bune inregistrate in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Rezultatele financiare preliminare pentru trimestrul doi al anului au depasit semnificativ estimarile pietei.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, veniturile totale (din activitatile de asigurari - generale si de viata -, bancare si de administrare a activelor) ale grupului Allianz au totalizat 24,1 miliarde euro.

La nivel consolidat, in primele sase luni ale acestui an, veniturile totale ale grupului s-au situat la 53,7 miliarde euro, fata de 52 miliarde inregistrate in primul semestru din 2005.

In trimestrul doi al acestui an, profitul operational a crescut cu 19,1% comparativ cu anul anterior, de la 2,3 miliarde euro la aproximativ 2,8 miliarde euro, iar profitul net a avansat cu 64% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 1,4 miliarde euro la circa 2,3 miliarde euro.

In prima jumatate a anului 2006, profitul operational al Allianz Group a crescut cu peste 29%, de la 4,2 miliarde euro (ianuarie-iunie 2005) la 5,5 miliarde de euro, iar profitul net a inregistrat o crestere de aproape 50%, pana la un nivel de 4,06 miliarde de euro, fata de 2,7 miliarde euro cat a inregistrat in primul semestru al anului trecut.

“Bazandu-ne pe rezultatele bune inregistrate in toate segmentele grupului, ne asteptam la venituri mai mari pentru acest an. Astfel, anticipam ca profitul operational va depasi 9 miliarde euro pentru anul fiscal 2006, iar profitul net estimam ca se va plasa intre 5,5 miliarde si 6 miliarde euro”, a declarat Helmut Perlet, membru al echipei de conducere Allianz.

Potrivit Reuters, profitul net obtinut de Allianz in trimestrul doi a depasit estimarile analistilor din piata, care se asteptau la un profit de doar 1,6 miliarde euro.

Agentia internationala de stiri evidentiaza faptul ca managementul Allianz a reusit sa transforme divizia bancara Dresdner intr-o afacere profitabila.

Dresdner Bank a obtinut in trimestrul mentionat un profit operational de 266 milioane euro, comparativ cu 215 milioane euro cat a obtinut in perioada similara a anului trecut.

In luna iunie a acestui an, Allianz a anuntat ca intentioneaza sa disponibilizeze peste 7.400 de angajati din cadrul diviziei de asigurari din Germania (ADAG) precum si din cadrul subsidiarei bancare Dresdner Bank, in scopul majorarii profitului companiei.

Grupul Allianz este prezent pe piata din Romania din luna august a anului 2000, cand a cumparat 51% din actiunile companiei Asigurari "Ion Tiriac" (ASIT), dupa tranzactie noua entitate luandu-si denumirea de Allianz-Tiriac Asigurari. La sfarsitul anului trecut Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut un profit net de peste 36 milioane lei, ramanand liderul pietei de asigurari romanesti.