La sfarsitul primelor sase luni ale acestui an, Unicredit Romania a inregistrat un profit net de 17,4 milioane lei, in crestere cu 103% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar activele totale nete ale bancii au ajuns la 2,5 miliarde lei, ceea ce reprezinta o crestere de 64% fata de anul trecut, potrivit rezultatelor financiare anuntate vineri de catre banca.

In aceeasi perioada, grupul Unicredit a raportat un profit net de 1,68 miliarde euro.

Potrivit comunicatului de presa al Unicredit Romania, o evolutie asemanatoare cu cea a rezultatelor financiare a fost inregistrata si la nivelul portofoliului de clienti. Astfel, numarul clientilor persoane fizice s-a dublat ajungand la 63.000, iar numarul clientilor persoane juridice a avansat cu mai mult de 50%, ajungand la 16.000.

“Eforturile investite in dezvoltarea de produse si in extinderea retelei de sucursale de la sfarsitul anului trecut au contribuit la evolutia pozitiva a relatiei pe care o avem cu clientii nostri si la rezultatele bancii in ansamblu”, a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al Unicredit Romania.

La sfarsitul lunii iunie, veniturile totale nete ale bancii au atins 84 milioane lei, crescand cu 41% fata de aceeasi perioada din anul trecut. Valoarea totala a imprumuturilor acordate de UniCredit Romania a crescut, de asemenea, cu 62% comparativ cu finele lunii iunie 2005.

In primul semestru al acestui an, finantarea oferita de catre banca clientilor proprii a crescut cu 19% fata de sfarsitul anului trecut.

Astfel, la sfarsitul lunii iunie 2006, UniCredit Romania a raportat o valoare cumulata a creditelor acordate persoanelor fizice si juridice de 1,35 miliarde lei. La finele anului trecut aceasta valoare atinsese 1,1 miliarde lei.

Economistii din cadrul UniCredit Group sunt de parere ca piata romaneasca de credit va continua sa creasca pe termen mediu cu 25% pe an, o dinamica mai accentuata fiind asteptata la nivelul creditului acordat populatiei.

Segmentul de retail ramane astfel principalul motor al expansiunii creditului, dar si creditul pentru companii va cunoaste o crestere importanta ca urmare a perspectivelor macro favorabile.

Grupul Unicredit a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 1,68 miliarde euro, in crestere cu 82,5% fata de perioada similara a anului trecut. Grupul Unicredit este actionarul majoritar al Unicredit Romania, detinand 99,94% din actiunile bancii.

Grupul bancar este prezent pe piata din Romania prin intermediul UniCredit Romania, HVB Bank Romania si Banca Tiriac, institutii financiare cu o valoare cumulata a activelor de peste 3 miliarde de euro. Prin viitoarea fuziune a celor trei banci, UniCredit Group isi va atinge obiectivul strategic de a fi printre primele banci in Romania.