Libanul respinge proiectul de rezolutie ONU convenit de Statele Unite si Franta, motivand ca acesta permite trupelor israeliene sa ramana in Liban, a anuntat presedintele Parlamentului libanez, Nabih Berri, citat de agentiile internationale de presa.

Berri considera ca documentul ignora planul cu sapte puncte adoptat de guvernul libanez, care prevede incetarea focului, retragerea Israelului si revenirea tuturor refugiatilor.

"Libanul respinge orice rezolutie care nu include cele sapte puncte", a anuntat Nabih Berri.

El a spus, intr-o conferinta de presa, ca Libanul va cere tarilor arabe sa-i sustina pozitia fata de proiectul franco-american.

"Noi nu va cerem sa participati la razboi, dar voi aveti mijloacele necesare pentru a ajuta la impunerea planului de pace libanez”, a adaugat el.

Arabia Saudita, Egiptul si Iordania au anuntat, pana acum, ca sustin planul de pace in sapte puncte prezentat de premierul libanez Siniora, la sfarsitul lunii trecute.

Fuad Siniora, i-a spus, duminica, secretarului american de stat, Condoleezza Rice, ca rezolutia ONU trebuie sa specifice retragerea Israelului dincolo de granita libano-israeliana “

Principalul sustinator al Hezbollah, Iranul, a anuntat, duminica, ca considera “injust”, proiectul de rezolutie al ONU.

ONU redacteaza un proiect de rezolutie prin care cere miscarii siite Hezbollah sa inceteze atacurile asupra Israelului iar israelienilor sa renunte la ofensiva militara in Liban.

Rezolutia ar putea fi votata luni sau marti, scrie AFP.