Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu s-a pronuntat in favoarea unei aliante PNL-PSD.

Luni seara, la Realitatea TV, el a invocat modelul ucrainean, al coabitarii dintre fostii inamici din Revolutia portocalie, Viktor Iuscenko si Viktor Ianukovici.

"Prin alianta cu PSD, s-ar putea ca PNL sa ajunga la guvernare", a declarat Patriciu. El crede ca, acum, PNL doar face parte din guvernare. Omul de afaceri a precizat ca i-ar placea "sa aduca PNL la guvernare".

"Alianta cu PSD, un serviciu pe care il fac liberalilor"

Dinu Patriciu nu considera ca, vorbind despre o alianta PNL-PSD, face un deserviciu liberalilor. "Le dau prilejul sa se delimiteze. Le fac un serviciu, mai devreme sau mai tarziu PD se va alia cu PSD", a declarat omul de afaceri liberal.

El a precizat ca, din PSD, i-a avut ca dusmani pe Ioan Talpes si pe cei din jurul lui, dar ca a avut o relatie foarte buna cu fostul ministru al finantelor, Mihai Tanasescu, iar pentru Dan Ioan Popescu are "un foarte mare respect".

"E foarte bine ca a fost pusa in discutie tema aliantei cu PSD", a mai adaugat Patriciu, afirmand ca nu este de acord cu ideea potrivit careia PSD este un partid total compromis. "Si PNL, si PSD sunt mai complexe decat alb sau negru", a spus el. Intrebat daca nu crede ca ar putea fi sanctionat pentru astfel de afirmatii, Patriciu a replicat: "Sa-mi spuna din timp, ca sa-mi dau demisia".

Integral in EVZ