La o zi dupa ce senatorul PSD Ilie Sarbu sustinea ca partidul sau negociaza cu PNL si PD, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a negat orice apropiere de aceste partide. Aflat la Constanta, Diaconescu a precizat, ieri, ca PSD nu negociaza cu PNL sau cu PD, pe platforme politice sau pe chestiuni legate de o posibila guvernare comuna.

El a recunoscut ca au existat negocieri cu partidele din Alianta, dar aceste discutii au fost doar asupra unor legi, in parlament. "Ceea ce mi se pare deranjant este faptul ca exista o competitie a PNL si PD de a se disocia public de PSD, ori de cate ori aceste partide au probleme interne.

Este un mesaj simplist si radical, care nu coincide cu realitatea", a declarat Diaconescu. Purtatorul de cuvant al PSD a mai precizat ca principalul scop al formatiunii sale politice este acela de a declansa alegerile anticipate.

"Nu se pune problema guvernarii impreuna cu PNL sau cu PD", a conchis Cristian Diaconescu. Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, declarase, joi, la Timisoara, ca liderii PD si PNL negociaza o alianta politica cu social-democratii si ca cei care nu recunosc acest lucru sunt niste mincinosi.

Sarbu i-a nominalizat printre "mincinosi" pe Crin Antonescu si Ioan Oltean, care au declarat recent, pe un post national de televiziune, ca partidele din care fac parte nu poarta niciun fel de negocieri cu PSD.

Citeste articolul complet in Adevarul