Patronul Sportului nu figureaza cu venituri declarate, dar ANAF a descoperit 33 de contracte de imprumut, in valoare de sase milioane de dolari, intre Siman si club. Vasile Siman platea primele jucatorilor in paltoane pentru a deconta in buzunarele proprii milioane de dolari.

Un control inopinat efectuat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a descoperit ca patronul Sportului a imprumutat clubul cu sase milioane de dolari, pe care vrea sa le recupereze din vinzarea jucatorilor, desi Vasile Siman nu figureaza cu venituri impozabile declarate din anul 2000.

Paradoxul a fost descoperit prin compararea fiselor fiscale si a altor documente depuse de Siman, astfel ca ancheta a fost pasata procurorilor pentru a verifica daca „bancherul“ se face vinovat, pe linga evaziune fiscala, si de spalare de bani.

„Din verificarile efectuate in baza de date fiscale, Vasile Siman nu figureaza inregistrat cu venituri impozabile declarate. Operatiunile de imprumut efectuate in baza contractelor de imprumut sint susceptibile de a intra sub incidenta Legii nr.

656/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor“, se arata intr-un comu-nicat al ANAF, care mai precizeaza ca au fost gasite in contabilitatea clubului 33 de contracte de imprumut intre parti.

Citeste articolul complet in Cotidianul