Echipele de salvare continua cautarile pentru a gasi corpurile celor doi mineri disparuti, de aproape o saptamana, la mina Baia Noua, din judetul Mehedinti. Actiunea de cautare fusese intrerupta din cauza apei din galerii, care nu permitea accesul in deplina siguranta, in subteran, al echipelor de salvare. Sansele ca cei doi ortaci sa mai fie gasiti in viata sunt nule.

"Obiectivul nostru este sa ii gasim pe cei doi mineri disparuti" - declara, recent, ministrul Economiei, Codrut Seres, care a venit in zona imediat dupa producerea accidentului. El a atras atentia ca "salvatorii nu trebuie sa dea dovada de eroism, pentru ca viata lor conteaza", mentionand, totusi, ca activitatea miniera implica intotdeauna si o serie de pericole.

"Sunt constient ca sprijinul material nu poate compensa vietile celor doi" - a tinut sa precizeze Codrut Seres. El a adaugat ca nu se stie, in acest moment, daca mina va mai putea fi exploatata. "In maxim 3 saptamani vom primi un plan de dezvoltare a zonei" - a mai spus Codrut Seres, subliniind ca initiativa privata se va bucura de un sprijin important.

Ministrul economiei a dispus constituirea de urgenta a unei comisii de ancheta care sa investigheze cauzele accidentului.