Cel putin 18 rachete au lovit, duminica dupa-amiaza, sudul capitalei libaneze, zona in care se afla militiile Hezbollah - transmite CNN. Rachetele au fost lansate de pe navele de raboi israeliene, aflate in Liban. France Presse noteaza ca au fost auzite cel putin 8 explozii.

Acest atac, cel mai dur de la inceputul ostilitatilor, are loc in conditiile Israelul a acceptat Rezolutia ONU privind incetarea confruntarilor in Orientul Mijlociu, incepand de luni, 14 august, ora 05.00 GMT (08.00, ora Romaniei). Rezolutia a fost aprobata cu 24 de voturi "pentru" si o abtinere.

Un anunt privind incetarea ostilitatilor a fost facut duminica de secretarul general al ONU, Kofi Annan, transmite Reuters. Annan le-a solicitat celor doua parti sa inceteze de urgenta violentele si a dat asigurari ca forta internationala a ONU va face eforturi pentru respectarea Rezolutiei si in teren.

Pe de alta parte, ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni, a cerut desfasurarea imediata a trupelor libaneze in sudul Libanului. Potrivit France Presse, Tzipi Livni a cerut comunitatii internationale sa dea dovada de fermitate in aplicarea rezolutiei ONU.

"Este clar ca Rezolutia Consiliului de Securitate vizeaza desfiintarea Hezbollah, si nu doar dezarmarea ei " - a adaugat ministrul israelian.

Dupa cum transmite corespondentul Radio Romania Actualitati la Beirut, libanezii asteapta cu infrigurare, dar si neincredere, ziua de luni, cand Hezbollah si Israelul urmeaza sa opreasca ostilitatile.

Cuvantul care ii descurajeaza pe libanezi este "ostilitatile". In traducerea lor, asta nu inseamna incetarea focului. Se spera doar ca armata israeliana sa nu mai inainteze.