O persoana si-a pierdut viata, iar alte unsprezece au fost ranite la Tiraspol, in Transnistria, in urma unei explozii care s-a produs intr-un troleibuz - au anuntat autoritatile separatiste transnistrene, citate de pagina electronica a agentiei RIA-Novosti. In momentul deflagratiei, in vehicul se aflau aproape 100 de oameni. Printre raniti se numara trei copii si o femeie insarcinata.

Acesta nu este singurul atentat produs in capitala republicii separatiste pro-ruse, Transnistria. Agentia NewsIn aminteste ca, la 6 iulie, opt persoane au fost ucise si peste 20 ranite intr-o explozie produsa la bordul unui maxi-taxi.

Tensiunile sunt inca destul de accentuate intre puterea centrala de la Chisinau si Transnistria - care si-a proclamat independenta in august 1991, inainte de dezmembrarea Uniunii Sovietice, dar care nu este recunoscuta pe plan international.

Sute de oameni au murit in razboiul transnistrean din 1992. In pofida apelurilor presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Rusia are inca trupe in Transnistria, al caror mandat oficial este de mentinere a pacii.