Primele fotografii ale lui Fidel Castro, "disparut" din viata publica acum aproximativ doua saptamani din cauza unor probleme grave de sanatate, au fost publicate ieri in cotidianul cubanez "Tineretul Comunist" ("Juventud Rebelde"), impreuna cu o declaratie "edificatoare" a presedintelui: "Ma simt foarte fericit".

Castro, care a implinit ieri, 13 august, 80 de ani, a promis ca va "lupta" pentru toti cei carora le-a pasat de sanatatea sa, multumind totodata intregului popor cubanez pentru sprijinul dovedit in perioada refacerii sale.

Muzicienii Cubei i-au pregatit lui Castro un concert urias, care a inceput sambata seara, reunind numerosi artisti din toate generatiile. Cu incepere din 13 august, va urma o saptamana de serbari, concerte si conferinte pentru a marca ziua de nastere a sefului statului cubanez.

Cotidianul oficial al regimului de la Havana, "Granma", a scris despre Castro ca poate sa se ridice din pat, poate sa mearga si chiar sa munceasca un pic, cu toate ca intentioneaza sa se mai relaxeze o vreme.

Un tort de la prietenul Chavez

In cea mai optimista relatare a evolutiei lui Castro de la operatia intestinala care l-a obligat sa-si transfere puterea catre fratele sau mai mic, Raul, "Granma" preia pe larg declaratiile presedintelui venezuelean Hugo Chavez, cel mai bun prieten al lui El Lider Maximo.

"Maine voi fi cu Fidel, care implineste 80 de ani. Ii voi face un cadou frumos, un tort excelent, si vom sarbatori cei 80 de ani impliniti de acest mare personaj al istoriei americane si nationale", a spus Chavez.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei